HTML

Sportskid - a sportmédia másik oldala

A médiakonvencióktól elérő véleményeim a sportokról, sporteseményekről, avagy a fotelben sörrel a kezünkben okosabbak vagyunk.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2010.06.24. 17:16 Sportskid

Németország - Sportszerűség 0-1, Spanyolország - Sportszerűség ?-?

A labdarúgó-világbajnokság a világ egyik legnépszerűbb, legfontosabb és legizgalmasabb sporteseménye. Állítólag. Mindenesetre a lebonyolítása nem a legmeggyőzőbb, és éppen az ezáltal okozott káosz felé haladunk. Mielőtt még gyorsan félbehagynák a kedves olvasók a cikkemet, szögezzünk le valamit:

Uruguay, Dél-Korea, Egyesült Államok, Ghána: ezen csapatok egyike világbajnoki elődöntős lesz. Elgondolkodtató, hogy sokan ezt miért puszta szerencsének, és miért nem a rendszer hatalmas defektjének értékelik. Félreértés ne essék, az alábbi négy ország "minitornájának" győztese megérdemli az elődöntőbe kerülést, hiszen semmit nem vétettek a szabályok vagy a sportszerűség ellen, így például Dél-Korea is igazolhatja magát, hogy szégyenteljes enyhe bírói segítség ellenére is el tud érni ilyen teljesítményt.

Miért a rendszerben keresem a hibát? Tulajdonképpen a hiba biztosan ott van, kérdés, hogy a FIFA, a labdarúgó-kultúra vagy a játékosok rendszerében. Egy világbajnokság négy évente van, ráadásul "csak" 32 csapat kerülhet ki (ellenpéldák hamarosan), talán elvárható lenne, hogy olyan csapatok, akik négy éve ezért dolgoznak, ne azon gondolkodjanak egy mérkőzés 85. percében, hogy mi lenne nekik a legjobb végkimenetel.

Márpedig a csoportmérkőzések utolsó köre a labdarúgást háttérbe szorítja az ordenáré számolgatás érdekében. Az egész hiba abban gyökeredzik, hogy a házigazda csapat az A/1. helyre kerül be (ez nem azt jelenti, hogy ők az első kiemelt, ezzel csak azt garantálják, hogy ők játsszák a nyitómeccset), ezzel pedig - leszámítva amikor egy igazi esélyesnél van a VB, mint 4 éve vagy 4 év múlva - az A csoport automatikusan könnyebb lesz. A nyolcaddöntő pedig A1-B2, C1-D2, stb. lebonyolításban zajlik, így abban a pillanatban, hogy megszületik az A csoport első helyezettje, beindul a dominóeffekt, mindenki oda megy, ahova be tudja magát taktikázni.

Idén a franciák kritikán aluli teljesítménye és az A csoport másik három tagjának rapszodikus játéka különösen katasztrofálissá tette a helyzetet. Ezután jött a B csoport, ahol az argentínok messze kiemelkedő játéka alapján a laikus azt gondolná, mindegy, hogy Uruguay vagy Mexikó ellen kell játszaniuk.

Csakhogy ez nem ilyen egyszerű. Az a 16 csapat, aki továbbjut, világbajnokságot akar nyerni, és ehhez nem 15 csapatot kell legyőznie, csupán négyet. Ha van bármilyen lehetőségem, hogy 15 ellenfélből 4-et kiválasszak, nem egyértelmű, hogy próbálok előrelátóan gondolkodni? 

Azonban Argentínának nem volt erre lehetősége. Meccsük másnapján két, a vb előtt esélyesnek kikiáltott csapat nyílt csoportja volt soron. Az angolok és a németek a csoport szinte bármelyik helyén végezhettek, azonban ha a papírformát teljesítik, onnantól minimális számolás, és egy kis józan paraszti ész elég ahhoz, hogy eldöntsék - kis túlzással - hogy akarnak-e vébét nyerni, vagy sem. Az argentínok a számukra fontos csoportok tudata nélkül, a németek és az angolok ennek tudatával léptek pályára.

Az angoloknak például minden nyitva állt. Egy korai gól Szlovénia ellen, az USA pedig ikszre áll. Megvan a csoportelsőség, elkerültük az argentínokat, gondolhatták. Azt viszont nem hiszem el, hogy egy angol segédedző nem szakította meg délutáni teáját azzal, hogy kiszámolta volna: "Gyerekek, ha az amcsik rúgnak egy gólt akkor cseszhetjük,be kéne gyötörni még egyet." Annak rendje és módja szerint az amcsik rúgtak egyet, ezzel gyakorlatilag elkapálva az angolok vb-esélyeit.

Ezután jött a németek meccse. Tudván az ágrajz már biztosított állását, úgy ültem le nézni a meccset, hogy "kíváncsi vagyok, hogy a németek hogy intézik el a második helyüket." Félidőben dupla-dupla nulla volt az állás, nem a legjobb a németeknek. Egy gól a szerbektől és bajban vannak, így nem volt más választásuk, muszáj volt gólt rúgni, kockáztatni kellett az első helyet (akármilyen bénán is hangzik ez), nehogy kiessenek.

Ez negyed óra alatt sikerült is, innentől kezdve a sorsuk a szerbek kezében volt, ha volt egy kis eszük, egész Németország a szerbeknek szurkolt. Ehhez képest a másik tökéletes megoldás született meg, Ausztrália gyorsan rúgott kettőt. Megmondom őszintén, nem vagyok német szurkoló, ezért ennek kevésbé örültem. Letettem a sört málnaszörpöt, és szomorúan belegondoltam, hogy mostantól negyed óráig azt fogom nézni, hogy a németek hogyan engednek be egy kamugólt Ghánának, ezzel bemasírozva a VB elődöntőjébe.

Nyilván megvolt az esélye egy szerb csodának, de a 88. perc után egyértelművé vált, hogy mindjárt jön a gól, amiről évtizedekig tartó sportdiplomáciai vita fog kezdődni. A sport világában gyakran használják a "kezükben van a sorsuk" kifejezést. Ez azt jelenti, hogy ha nyernek, akkor semmi sem akadályozhatja meg továbbjutásukat. Gólt lőni viszont nehezebb, mint kapni. Éppen ezért EZ volt a tökéletes "kezükben van a sorsuk" szituáció.

Akiben felmerült, hogy "ez a hülye miért akarja, hogy bundázzanak a vébén" megjegyezném, hogy itt nem bundáról van szó. Itt a rendszer defektjének kiaknázása a cél, amit a legtöbb sportágban 1-2 ilyen szituáció után gyorsan be is tömnek. Az amerikai major sportágakban ott volt például a "tanking", ami azt jelentette, hogy biztos kiesés esetén a csapatok a lehető legrosszabb mérlegre mentek rá, hogy övék legyen az első draftcédula. Ezt az NBA-ben a lottery létrehozásával oldották meg.

Bár nyilván nincs tökéletes megoldás, és akár tetszik, akár nem, a sportban mindig jelen lesz a szerencse, itt a szerencse már rég helyettesítve lett a taktikával. Miért nem lehet megoldani, hogy a csoportkör után sorsolják össze az elsőket a másodikakkal? (a kérdésre tudom a választ, csupán költőinek szántam)

A cikk írásának pillanatában az olaszok éppen azon vannak, hogy kiejtsék magukat a vébéről, de holnap még vár ránk egy csapat, amelyik ugyanebben a cipőben jár (Spanyolország). Az ő mérkőzésük a Brazília - Portugália "halálcsoporti csoportrangadó" után kerül lebonyolításra. A brazilok biztos továbbjutók, míg a portugálok kockázata is csak annyi, hogy Elefántcsontpart 8 góllal veri Észak-Koreát. Ezt pedig Kim Dzsong Il nem nézné tétlenül, így ennek esélye gyakorlatilag szintén nulla.

Kérdés, hogy a spanyolok mit kezdenek az ölükbe szakadt információval. Bár Portugália és Brazília között nincs akkora tudás- és formabeli különbség, mint az angol-argentín párosnak szemben az USA-val és Dél-Koreával. Egy biztos, a spanyolok a tábla teljes tudatában lépnek pályára. Tehetségük alapján nem eshetne nehezükre úgy, és annyival nyerni, amennyivel szeretnének.

A kérdés már csak az, hogy véghez tudják-e vinni.

EDIT: Elnéztem a csoportmeccsek sorrendjét. A helyzet ugyanúgy igaz a Spanyolokra, mint az eredeti gondolatmenetben a brazilokra.

40 komment · 1 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://sportskid.blog.hu/api/trackback/id/tr892107062

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ELHUNYT VIZI E. SZILVESZTER 2010.06.24. 19:59:38

 Elhunyt Vizi Elek Szilveszter (†64) a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja.     - Nemrégen a legendás Puskás Öcsi, majd szegény Varga Zoli, most pedig Vizi E. Szilveszter is távozott az élők sorából. Pótolhatatla...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marco Aurelio 2010.06.24. 19:52:32

csak két apróság:
- ha a csoportkör után sorsolnának, akkor kb. 4-5, vagy még több napot állna az egész rendszer, a költségeket jelentősen megdobva
- másrészt túl sok a spekuláció a cikkben. Nem ennyire egyértelmű ma már, hogy melyik csapato(ka)t érdemes elkerülni. Nézd csak meg a VB-címvédőt...

brasil82 2010.06.24. 20:07:11

Nem rossz elemzés, csak a legnagyobb baj ott van, hogy holnap a Brazília-Portugália meccs lesz délután, vagyis a két országnak még fogalma sem lesz róla, hogy a spanyolok hol végeznek majd a H-csoportban!
Az ő meccsük lesz ugyanis este...

feketehun 2010.06.24. 20:09:08

Sztem se füle se farka az egész cikknek. Németországgal egyébként sincs semmi gond: ha nem tűnt volna fel, nyertek, gólt NEM kaptak. Ha akarták volna, az utolsó negyed órában bekaptak volna egyet, Ghána teljesen jól nyomta. A németek is végig küzdöttek. Korrekt volt az egész.

psv 2010.06.24. 20:09:12

nem a brazil-portugál lesz előbb?

olddeath 2010.06.24. 20:15:57

Egy kicsit elnézted, a Brazilok és a Portugálok nem tudnak számolgatni, ugyanis az ő meccsük korábban kezdődik mint a Spanyoloké. Nem fogják tudni mi lesz a Spanyol csoport végeredménye.

Indriq 2010.06.24. 20:20:25

Nem értem miért lettek volna a németek sportszerűtlenek, megtették amit kellett, nyertek, a másik meccstől függetlenül, nem akarták elkerülni az angolokat...

mojoking77 2010.06.24. 20:50:45

A ilyen "se fule se farka" szosszenetek elolvasasakor mindig az a benyomasom, hogy a szerzot a szavak mennyiseege alapjan fizetik. Ellenkezo esetben tenyleg nem ertem, mi a fenenek koptatta a billentyuzetet. Semmi ertelme nincs az egesz cikknek. Ha akart a szerzo valamit is mondani, keretik azonnal visszahivni ezt a borzalmat, es atfogalmazni egy kisse...
Tisztelettel:
Gy
P.S: Pont a tegnapi meccs volt az, amirol ugy jottem el, hogy "Basszus, most aztan egy nyilt sisakos, ki-ki meccset uvolthettem vegig". Ugyhogy, meg raadasul rossz cim is lett valasztva. Dupla bukta.

Tsabi 2010.06.24. 21:12:02

Ez az iras akkor allna meg a sajat laban ha a nemetek behuztak volna maguknak egy potyagolt es utana beallnak a 16os vonalara 10en vedekezni. Lattad amugy a meccset? A post alapjan nem hinnem.. Eselyekkel szamolgatni meg mar a VB elott is szokas..

Mr. Ligthman 2010.06.24. 21:36:13

Baromi egyszerű: minden soron következő mérkőzést meg kell nyerni, hogy VB-t nyerj. Ennyi.
Szart sem ér a számolgatás, ha a kieséses rendszerben kikap a csapat.
Egyébként a mások által említett benézett meccssorrend miatt én a te helyedben törölném az egész írást, mert csak lejáratod magad.

icceman 2010.06.24. 21:42:52

Szerintem a szerző túl sok detektívregényt olvasott.

Angeleye 2010.06.24. 21:53:01

Elég szánalmas írás, tehát a zindex címlapján a helye. Én azért továbbra is a németeknek szurkolok.

Sportskid 2010.06.24. 21:57:22

Köszönöm a kommenteket.

Mint első találkozás tényleges olvasókkal, szeretnék egy-két dolgot tisztázni.

1. egy fillért nem kaptam ezért a cikkért, szeretnék még hasonlókat írni, meglátjuk mi lesz belőle, igyekszem tanulni a hibákból

2. teljesen igazatok van, a brazil meccset elnéztem. az írást a németekig terveztem, az írás hevében jutott eszembe a brazil párhuzam, ezt majd szerkesztem

3. itt valami nagy félreértés van, pont hogy azt írom, hogy a németek sportszerűek voltak. azt vártam tőlük, hogy sportszerűtlenek lesznek, de nem.

köszönöm a kommenteket, örülök, hogy elolvastátok!

2010.06.24. 22:04:37

a poszt nettó hülyeség, leülhetsz fiam, egyes

Tsabi 2010.06.24. 22:12:02

@Sportskid: A nemetekrol sok mindent el lehet mondani, csak azt nem hogy meccsen kivuli taktikazassal ernenek el eredmenyeket, ertem ezalatt az utobbi kb 10 ev sportvezeteset Völler-Klinsmann-Löw vonalon, igy ezt elvarni onmagaban mellefogas.. ettol fuggetlenul szivesen ;)

The Paramour 2010.06.24. 22:44:51

@Sportskid: A cikk címe nem azt jelenti hogy a sportszerűek a németek, hanem pont az ellenkezőjét!! Ha a németek a sportszerűek akkor ők vezetnek, vagyis a cikk helyes címe Németország - Sportszerűség 1-0.

The Paramour 2010.06.24. 22:46:12

@The Paramour: helyesbítés: sportszerűség helyett sportszerűtlenség.

12fa 2010.06.24. 22:48:03

te mekkora egy hülye vagy. csak azért hogy irjál, inkább ne tedd. ez vazz, index főoldalról, aszittem vmi érdembeni, szinvonalas írás lesz, de egyfelől teljesen félreérthető vagy, másfelől hatalmas baromságokat írsz. szóval inkább olvasgass még 5 évig másoktól, aztán próbálkozz. köszi.

shawshank 2010.06.24. 23:00:34

Maga a cím a nettó hülyeség, mert a szembeállítás feltételezi, hogy ők magát a sportszerűtlenséget jelképezik, ami azért nehez magyarázható vagy állja meg a helyét.
Aztán nem kommentben kéne megmagyarázni, hogy mire is gondoltál, mert ez konkrétan nem jöt le az írásból. Max a fikázás...
az olaszok és spanyolok behozása a cikkbe meg végképp teljes kudarc. Nme hasonló a helyzet ha a csaatok háza táján picit is képben lennél...
Van valami amit eltaláltál egyáltalán a cikkben? Ahogy a pingvin mondaná a Madagaszkárban: "Ez gáz!"

éjjeli_alkesz · http://latensiszakos.blog.hu/ 2010.06.24. 23:00:59

@The Paramour: : így-így.
A cím azt sejteti, hogy a németek és a sportszerűség egymás ellentétei, bármelyikhez teszed az 1-et, nem jönnek ki jól :)

shawshank 2010.06.24. 23:01:35

És igen több elütésem is van. Mielőtt ez maradna meg a lényeg helyett.

Stefan Derrick 2010.06.24. 23:24:25

Hát, én ezt a címet nem igazán értem. A németek ennél sportszerűbbek nem is lehettek volna.

Valoda · http://nyelvmanias.blogspot.com 2010.06.24. 23:33:53

Alapvetően vannak benne jó gondolatok, de nekem kicsit konspiratívnak tűnik, továbbá szerintem ez a mostani VB-re nem nagyon igaz. :)

szbszig 2010.06.25. 00:20:37

"Az egész hiba abban gyökeredzik, hogy a házigazda csapat az A/1. helyre kerül be (ez nem azt jelenti, hogy ők az első kiemelt, ezzel csak azt garantálják, hogy ők játsszák a nyitómeccset)"

De, ők voltak az első kiemelt. Az A csoport kiemelt csapata Dél-Afrika volt. A többi csoport kiemelt helyére pedig a sorsoláskor érvényes világranglista legjobb 7 csapatát osztották be véletlenszerűen. Alájuk jöttek a többiek. És ott sem kalapoztak, meg nem voltak erősorrendek, kizárólag regionális beosztás szerint. Az, hogy éppen egy "nagy" (bár mutatott produkciójukat elnézve ez erősen idézőjeles), a franciák kerültek ide, tök véletlen, helyettük lehetett volna bármely nem kiemelt európai csapat, például a szlovénok, és akkor még gyengébb lett volna ez a csoport (papíron).

Szóval ebben az egyben igazad van, a házigazdát automatikusan kiemelni hülyeség. Persze a nyitómeccset játszhatják ők, azzal nincs gond, de ettől még nyugodtan kaphatnak egy kiemeltet maguk mellé a csoportba.

A cikk további része viszont hülyeség. A pályákon éppen az látszott, hogy a csapatok nem taktikáznak. A nagyok is (Argentína és Hollandia) kivételével az életükért küzdöttek az utolsó pillanatig, és vagy kiestek, vagy alig vergődtek tovább.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.25. 01:00:01

@Valoda:
demmi nincs benne, amit felallit mint "velemenyt" azt sajat maga meg a csapatok cafoltak
minden csoportban ki-ki meccsek voltak legalabb 3 csapat reszvetelevel es akkor majd arra figyelek hogy kit keruljek el
ritka baromsag

Kristl 2010.06.25. 01:22:58

Nem értek a focihoz". De ez a blog roppant sportszerűtlen. Csak úgy minősitget csapatokat mert azok nem "nagy nevek" és lényegében értelmetlennek és érdemtelennek tekinti egyáltalán a részvételüket is.
Biztos azért vannak ott hogy meglegyen a létszám.

adt 2010.06.25. 01:31:15

Szerintem meg igenis van benne valami.Például Urugaynak, és Maxikónak sem volt mindegy, ki lesz a csoport első, mert az A2-es fog játszani a B1-el, ami nyílvánvalóan Argentína volt(lett).Mexikó 4 évvel ezelőtt is tőlük kapott ki szintén a nyolcaddöntőben,de Urugay sem szerette volna a selejtezőkön még bukdácsoló, de a VB-n már eddig szinte brillírozó Argentínokat, mert akkor akár búcsúzhatna is.És nagyon igaz ez az állítás a holnapi Chile-Spanyolország meccsre is, aki másodikként végzi a csoportban, az szinte biztos kieső a legjobb nyolc közül, mert az Brazíliával fog találkozni.Ezért Chilének semmiképp sem szabad hagynia hogy a Spanyolok megverjék őket.De a taktikázás a németekre volt igaz legjobban, mert ez a német válogatott Brazíliát sosem győzné le(és ha a második helyen végeztek volna, akkor a Brazil-Holland ágra kerültek volna), ellenben az argentínokat 4 évvel ezelőtt közel ebben az összeállításban búcsúztatták szintén a negyeddöntőben, ahová az angolok legyőzése után akár be is juthatnak, és valljuk be Anglia eddigi produkciója alapján nagyon meg van rá az esélye.Kérdés, hogy meg tudják-e verni ismét az argentínokat, ha nem, akkor akár brazil-argentín álom döntő is lehetne.

adt 2010.06.25. 01:38:07

"Kérdés, hogy a spanyolok mit kezdenek az ölükbe szakadt információval"Mit kezdenének?Nyerniük kell, mert ha nem Brazíliát sosem győzik le.Ennyi.
"Bár Portugália és Brazília között nincs akkora tudás- és formabeli különbség, mint az angol-argentín"Szerintem meg rohadt nagy különbség van a brazil és portugál csapat közt.A portugálok teljesítménye elég lanyha volt, egy szinte világversenyeken nem is szereplő, 2 gól után magába roskadó Észak-Korea elverésén nem vonnám le a következtetéseket.A selejtezőkön viszont a portugálok teljesítménye nagyon gyengusz volt.Brazília viszont simán kivert mindenkit, és csoportelsőként kavlifikálta magát, Maiconokat, Luciokat, Kakákat nem hasonlítgatnék C. Ronaldokkal.Ez akár holnap ki is derülhet, de persze akár nem is, mert Brazília is felállhat egy "B" csapattal, mint az Argentínok, és akár le is ikszelhetnek, az is elég a csoport elsőséghez.

gudmen 2010.06.25. 02:59:24

ebben a témakörben megir ez a szerencsétlen egy posztot, ugy hogy alapvetö informáciokkal nincs tisztában- a brazilok elöbb játszák le a meccsüket mint a spanyolok- ezen keresztül az egész bejegyzés egy marhaság, majd a németek 1:0-ás eredményét sportszerütlenségként értékeli és ezután az index mindezt cimlapra teszi....itt nagyon komoly bajok vannak a fejekben.

qwert77 2010.06.25. 06:50:31

A meccseket nézve egyáltalán nem tűnt úgy, hogy bármelyik csapat számolgatna. Hozzátéve, hogy miután minden csoportban 3-4 csapatnak volt esélye a továbbjutásra nem is nagyon lehetett. Ha egy vereséggel ki lehet esni, akkor nem igazán működik, hogy 3-4-5 percenként próbálom tudatni a csapattal, hogy most éppen mi kell nekünk és akkor az elkövetkező 3 percben ennek megfelelően kéretik játszani.
Uruguay - Mexikó meccsről akkor beszélhetnénk, ha békésen leikszeltek volna egymással, de nem ezt tették.
Az angolokat elnézve örülték, hogy egyáltalán képesek voltak megverni a szlovéneket nem, hogy még gólarányt javítottak volna. Plusz, ha a biztos védekezés helyett, támadnak beleszaladhattak volna egy ikszbe, amivel kiesnek. Aki vb-t akar nyerni, annak meg a számolgatás helyett a csoportból kell továbbjutni.
Németország - Ghána német győzelemmel megint nem tudom, hogy miről beszélünk.
A tegnapi meccsek megint tárgytalanok, aki továbbment örült, hogy azt megtette. A hollandok, ha akarták volna elkerülhették volna a brazil ágat, de nem ezt tették, inkább győztek..
Ma Spanyolországnak nincs sok választása. Ha nem veri meg Chilét valószínűleg kiesik. Győzelem esetén meg Svájcon múlik minden, akiknek az elsőséghez 1 gólos spanyol győzelem esetén 2 góllal kell vernie Hondurast a csoportelsőséghez. Elnézve a két csapat játékát és erősségét nem taktikázás, ha nem sikerül. Bár a verjük meg minél jobban az ellenfelet feladat nem a taktika, hanem a labdarúgás része.

Jimbo75 2010.06.25. 06:57:35

MIről beszél a szerző? A fritzek pont, hogy sportzserűek voltak és nem akartál elkerülni az angolokat, akkor lett volna megkérdőjelezhető a meccs, ha úgy játszanak, hogy elkerüljék az angolokat. Úgy szeretem, mikor amatőrök fikáznak...

TomiEnglish 2010.06.25. 07:02:47

Helló. Ami azt a kitételt illeti, hogy nem akadt egy pályaedző, aki az öt órai teáját félbeszakítva szólt volna, gyerekek, az egy gól kevés lehet... az angolok ezt nagyon jól tudták. Eddigi legharcosabb meccsüket nyomták a vébén, volt még vagy hat ordító gólhelyzetük, Rooney kapufa, meg hogy el ne felejtsük, volt egy meg nem adott góljuk, ami erősen véleményesen volt les. Mindenki az amerikaiak elvett góljain sír, hát az angol gólt sem láttam még kikockázva, hogy tökéletesen jól láthatóan les lett volna. Szóval az angolok tették a dolgukat, kár őket fikázni. Ami a németekekt illeti... nyithattak volna ajtó-ablakot a kapujuk előtt, végső esetben lőhettek volna öngólt. Ha a meccs utolsó negyedórájáról beszélünk, akkor azt kellett észrevennünk, hogy a ghánaiak minden erejükkel azon voltak, nehogy eltalálják a német kaput. Nem a német sportszerűséget kell tehát számonkérni. A németek és az angolok egyébként mindkét oldalról tettek harcias nyilatkozatokat, senki nem kesetgett, mikor összekerültek. Alig várják a sajtó szerint, hogy egymásnak ugorjanak. (Csak az én szívem vérzik, mert az egyik ki fog esni:((((((()

morbiczer 2010.06.25. 08:08:31

A dolog ott (is) bukik, hogy az USA eddig sokkal jobb teljesítményt nyújtott a vébén, mint Anglia. Szóval könnyen lehet, hogy az angolok lesznek a könnyebb ellenfél a németeknek.

Azt is nézni kell, hogy szerintem soha egy csapat sem fog annyit kockáztatni, hogy a 85. percben egy ilyen élet-halál helyzetben bekapjon egy gólt a döntetlenért, mert a 90.-ben akármikor kaphatnak egy másodikat, és akkor csomagolhatnak, a játékosok egy életre megszégyenültek, az edző meg kereshet magának új munkát. .

rozsomák 2010.06.25. 08:13:56

Szia posztíró !

Teljesen nyilvánvaló, hogy Te egy hölgyemény vagy, akit a párja most "magára hagyott" a vébé miatt és erre fel "na most megmutatom, hogy én is értek a focihoz" nekibuzdulással összekalapáltál egy szerinted komoly írást.
A problémákat már felsorolták előttem, ténybeli és elméleti valamint spekulációs téren erősen necces az írás, ezért szerintem addig töröld, amíg "urad" meg nem látja, mert akkor ki tudja mi lehet a vége a sztorinak..:-))) Lehet, hogy röpülsz az életéből, de legjobb esetben is életed végéig hallgathatod, hogy "Margit, hogy Te mennyire hülye vagy !"..:-)))

Dok 2010.06.25. 08:23:12

"Itt valami nagy félreértés van, pont hogy azt írom, hogy a németek sportszerűek voltak. azt vártam tőlük, hogy sportszerűtlenek lesznek, de nem."

Akkor tessen szépen megtanulni fogalmazni.
Először otthon papíron, aztán ha a család meg a haverok már úgy nagyjából értik, akkor meg lehet próbálkozni a publikálással is....
Édes istenem..

ezmegmi?? 2010.06.25. 08:30:00

szerintem inkább azzal kéne kezdeni valamit, hogy az 1. kör ne legyen dögunalom és csak a 2-ban induljon be a foci.

maga a poszt pedíg erősen mosolygásra késztető összeesküvés-elmélet.

rozsomák 2010.06.25. 08:38:31

@ezmegmi??:

"maga a poszt pedíg erősen mosolygásra késztető összeesküvés-elmélet. "

Én a legnagyobb összeesküvőnek jelenleg Japánt és Paraguayt tartom, akik direkt, szánt szándékkal azért jutottak tovább, hogy kiszúrjanak az olaszokkal illetve dánokkal !! :-))

Az ilyeneket ki kéne zárni és eltiltani örökre !!! :-)))

reader613 2010.06.25. 08:42:18

szerintem éppen Ghána játszott úgy a második félidőben, hogy még a lehetőségét is elkerüljék annak, hogy véletlenül gólt rúgnak.

gabbó 2010.06.25. 08:44:06

soha nem írtam még kommentet.

ezt vagy elhiszi valaki, vagy nem.

viszont hozzászólássommal mindenképpen a kussolásra szeretném kapacitálni a "szerzőt".

az érveket már mások előadták, másképp, okosabban nem tudom előadni.

szemforgató köcsögség lenne nem észrevenni a VB-k lebonyolítási rendszerének hibáit, de a mostani tornán történtek éppen azt támasztják alá, hogy a csapatok (szerintem mindegyik) mindezt figyelmen kívül hagyva a küzdenek.

egyszerűen pofátlanul hülye vagy a dologhoz, és bizton remélem, hogy az írás csak a hobbid.

rozsomák 2010.06.25. 10:04:43

Ja meg az olaszok is direkt azért estek ki, mert tudták, hogy jobb tökutolsóként kiesni, mint továbbjutva szembetalálkozni esetleg Hollandiával.. Ez világos logika ..:-)))

Szóval Kedves Posztíró, értem én a "logikádat"... csak nem szeretem..
süti beállítások módosítása